Viename Angliškame žūklės žurnale Alan Scotthorne turi savo skiltį, kurioje atsako į skaitytojų klausimus. Ten buvo užduotas vienas klausimas, ar jis turi kokių paslapčių, jauke naudojant karpytą slieką. Klausimas buvo sisijęs su tuo, kad naudojant didelį kiekį karpytų sliekų, išsiskiria nemažas kiekis skysčio, ko pasekoje supylus į jauką, keičiasi mechaninės jauko sąvybės, jis tampa per daug drėgnas, arba dar blogiau, tampa "plastelinu". Аlanas atsakė, kad turi vieną paslaptį - jis atskiria maksimumą skysčio nuo masės. Ir parodė fotografijose kaip tai daro.
1. Sukarpome sliekus iki reikalingos kosistencijos :
2. Gauname "faršą" iš daugybės gabalėlių slieko, kurios plaukioje savose sultyse.
3.Visą turinį išpilame ant rankšluoščio :
4. Turinį glaustai susukame rankšluostyje, ir paspaudžiame, norėdami išspausti visa skystą turinį.
5. Rankšluostis sugeria visą drėgmę :
6. Nusausintas slieko daleles supilame atgal į indą :
7.Teisingai paruošti karpyto slieko gabaleliai, tinkami naudojimui :
Lietuvoje ir mes turime truputį šios patirties. Olandijoje - pasaulio čempionate, susmulkiti sliekai buvo pilami ant 2mm sieto, praskalaujami vandenyje, nors galima ir nepraskalavus, leisti skystam turiniui nusilašėti, o paskui visas turinys supilamas ant rankšluošįio, kur per keletą minučių rankšluostis sugerdavo paskutinius skysčio likučius, po šios procedūros, sliekai būdavo paruošti naudojimui.