FeederFishing.lt Youtube
FeederFishing.lt Pinterest

Dipai namų sąlygomis 2

Šiandien tęsiam dipų gamybą namų sąlygomis. Noriu pasidalinti su Jumis dar vienu įdomiu ir lengvu receptu, dipu - mirkalu. Mirkaliniai dipai labai gerai dirba šiltame vandenyje, dar, jie ilgiau laikosi ant masalo negu dipai (purškalai) spirito pagrindu. Kaip pavyzdį paimsiu valilę. Kad pasigaminti vanilinį dipą, mums reikės: vanilės aromato, melasos ir glicerino

 
dipas Small
 
Vanilinę aromą galima naudoti ir firminę VDE, TRAPER ar kokią kitą. Aš šiandien naudosiu kulinarinį vanilės aromatą Dr. Oetker firmos. Tai labai, geras gamintojas, turintis ir kitų skanių aromatų
 
dipas1 Small
Aromatai Dr. Oetker firmos švelnių, minkštų ir saldžių kvapų (ne skonių), dėl to jų neperdozuosi, kas yra labai svarbu. Manoma, kad labai stiprūs, aštrūs kvapai baido žuvį. Dipo - mirkalo proporcijos būtų: 25 proc. aromos, 25 proc. melasos, 50 proc. glicerino. Reikia viską gerai išskaičiuoti, kad užpildyti pasirinktą tarą. Aš pasirinkau universalią tarą 60 ml (medicininiams tyrimams skirtus mažus indelius), galima naudoti ir kitą tarą, svarbu, kad dipas neišbėgtų. Kad pagaminti 40 ml mirkalo man reikėjo: 10 ml melasos, 10 ml aromos ir 20 ml glicerino. Su medicininiu švirkštu paimam mums reikalingą kiekį melasos
 
dipas2 Small
 
(galima naudoti ir gyvūliams skirtą melasą)
 
dipas3 Small
 
vėliau aromos ir stiklinėje viską gerai išmaišome
 
dipas4 Small
 
Po to dadedame mums reikiamą kiekį glicerino ir labai gerai viską išmaišome iki vientisos masės
 
dipas5 Small
 
Gavus vientisą mišinio masę, dipas - mirkalas paruoštas naudojimui ir keliauja į jam parinktą tarą
 
dipas6 Small
 
Pastabos dėl dipo - mirkalo recepto: 1) aromatas gali būti kaip firminis (skirtas žvejybai), arba kulinarinis. Galima naudoti ir trauktinę spirito pagrindu (savos gamybos). 2) Dr. Oetker aromatus galima maišyti tarpusavyje ir gauti idomių kvapnių skonių. Jei sumaišyti visų skonių po 2 ml gautumėm į tutti-frutti panašų aromatą. 3) Tokiu pagrindu galima pagaminti ir česnakinį dipą - mirkalą. Paimam 4 skilteles česnako, išspaudžiame sultis ir sumaišome jas su 50 ml glicerino ir 25 ml melasos. 4) Panašiu principu galima daryti ir su sausa aroma. Pvz: 25 ml melasos, 50 ml glicerino, 10 gr malto cinamono arba žvaigždinio anyžiaus
 
dipas7 Small
 
ir pakelis (16 gr) vanilinio cukraus. Viską sumaišius, gaunasi neblogas skanus dipas - mirkalas.
Dėkoju už dėmesį :) nei žvyno, nei uodegos!
 
Sužinokite naujienas pirmi!

Reklama

band
E-parduotuve