FeederFishing.lt Youtube
FeederFishing.lt Pinterest
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Preston Dutch Master Feeder'iai

Preston Dutch Master Feeder'iai 26 Jul 2015 18:27 #362

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Šioje temoje parašyiu savo nuomonę, apie šios serijos kotus, kuriuos naudoju pats.


32979_1.jpg
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
The administrator has disabled public write access.

Preston Dutch Master Feeder'iai 26 Jul 2015 19:22 #363

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Pradesiu nuo Dutch Master feeder 130gr


64890ce897cf820e7f68bfae1a4dbe40.jpg


Tai heavy kotas, kurio ilgis 4m 32cm. Pagal koto ilgį, apie svorį galima rašyti tik 320gr. Dideli SIC žiedeliai, pirmo žiedelio diametras 24mm. Komplekte eina dvi viršūnėlės, kurių žymėjimas DM4, DM6 , kas maždaug atitinka 3 ir 3.5 uncijas, viršūnėlių diametras 3.5mm. Dideli viršūnėlių žiedeliai, kas labai gerai nepalankiomis žūklės sąlygomis, kaip nešą žolę, šalą valas, lengvai praeina šoklyderio mazgas.
Kotas susideda iš trijų dalių, transportavimo ilgis 1.30m.
Šis kotas turi gana lengvą, ploną , bet tuo pačiu galingą blanką, kas leidžia daryti ekstremaliai galingus metimus. Tinkamas naudoti su didelėmis ir sunkiomis šėryklėlėmis stovinčiame vandenyje, kur reikalingi itin galingi metimai, idealus kotas upėje. Pasižymi itin geromis metimo sąvybėmis. Asmeniškai per didelį vėją juo gaudžiau Punioj, metimo distancija prieš priešpriešinį veją 50-60m nesukėlė jokių problemų nei blankui, nei man žvejui. Papildomai įsigyta 1.5oz viršūnėlė idealiai perdavė kibimus, traukiant jaučiasi net smulki žuvis, kas suteikia malonumo pačiu žvejybos procesu. Dar noriu paminėti, kad koto blankas itin "skambus", visi žuvies prisilietimai puikiai persiduoda į ranką.
Idealus darbinis šėryklos svoris 80gr + jaukas, Skirvytėje kur didelis srovės poveikis, maksimalus patogus šėryklos svoris 100gr + jaukas, su sunkesnėmis šėryklomis nerekomenduoju.
Nors kotas pasižymi savo galingumu, bet žuvį atidirba labai gerai, ko pasekoje galima naudoti plonus pavadėlius.
Dar noriu paminėti šiuos pliusus:
koto ilgis leidžia tiek šėryklą, tiek žuvį perkelti per staigius dugno reljefo perkritimus, prie kranto esant kliuviniams ar žolių juostai, žuvį "pasiimti" iš toliau.

Šio koto minusai - atsarginių viršūnėlių įsigyti sunku, jos brangios. Gaudant vejuotu oru, į ilgą koto blanką, vėjo poveikis labai didelis, kas viskas persiduoda į ranką, gaunasi nemalonus žūklės procesas. Noriu atkreipti dėmesį, kad šis kotas nepamainomas tam tikromis sąlygomis, specifinėmis sąlygomis, nes gaudant ir puikiu oru, "tempinėje" žvejyboje tie 320gr labai jaučiasi rankoje.

Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
Last Edit: 26 Jul 2015 19:37 by rimas.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: laurass

Preston Dutch Master Feeder'iai 28 Jul 2015 21:50 #368

  • rimas
  • rimas's Avatar
  • OFFLINE
  • Administratorius
  • Posts: 3265
  • Thank you received: 1935
Sekantis šios serijos kotas, kuriuo gaudau ir noriu pasidalinti įspūdžiais yra :

Preston Dutch Master feeder 60gr





Pradėsiu nuo techninių parametrų ;
Koto ilgis 3.80m,
Transportavimo ilgis tik 1.10m
Koto svoris tik 220gr
Kotas trijų dalių, komplekte tik dvi viršūnėlės,
Viršūnėlių diametras 3mm.

Šis modelis man labai patiko, ne tik kaip kokybiškas gaminys, bet pirmiausiai savo galimybėmis. Šis modelis iš analogiškus parametrus turinčių kitų gamintojų kotų, pirmiausiai išsiskiria savo galia ir metimo sąvybėmis. 60m distancija pasiekiama be papildomų fizinių jėgų. Šį kotą galėčiau priskirti kaip patį universaliausią kotą, kurį esu laikęs rankoje. Pagrindinę jo paskirtį matau žvejybai stovinčiame vandenyje, tolimose distancijose. Asmeniškai pats esu gaudęs juo Nemune ties Birštonu, artimoje distancijoje netgi Skirvytėje žvejojau..
Viršutinė koto dalis labai gerai amortizuoja žuvies smūgius, blanko akcija sukurta taip, kuri ideali stambių žuvų žvejybai. Dėl koto amortizuojančių sąvybių, puikiai tinkamas gaudymui mažais kabliukais, plonais pavadėliais, žinant,kad pakirtus stambią žuvį, visa darba atliks kotas. Kotas "apginkluotas" gana tvirtais ir dideliais SIC žiedeliais. kurie puikiai draugauja tiek su mono, tiek su pintu valu. Viršūnėlių žiedai taip pat dideli. Perkrovus kota, to visiškai nejauti, nėra baimės , kad gali lūžti. Bet jo universalumui yra vienas didelis minusas, kad komplektuojamas tik su dviem viršūnėlėm 0.75 ir 1.5oz. Šio modelio orginalios viršūnėlės labai ilgos (galėsiu pamatuoti ilgį tiksliai), ko pasekoje, labai sunku jam pritaikyti kitų gamintojų viršūnėles, o įdėjus gerokai trumpesnę, išsikreipia blanko darbas, apkrovos pasiskirsto ne tolygiai, perdėtai didelis krūvis tenka viršūnei.
Nuo sėkmės iki pralaimėjimo vienas žingsnis , o nuo pralaimėjimo iki sėkmės ilgas kelias ...
Last Edit: 28 Jul 2015 21:53 by rimas.
The administrator has disabled public write access.